Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, chałwą i jogurtem.
Pyszny, lekki deser w postaci warstwowego ciasta, którego ukoronowaniem są sezonowe owoce na pewno przypadnie Wam do gustu. Jest nie tylko pyszne, ale także niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Poradzą sobie z nim nawet zupełnie początkujący w temacie wypieków.
Krem
Dodatkowo
Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, chałwą i jogurtem.
Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Następnie układać warstwy herbatników przekładane kremem. *Uwaga: Jeśli chcemy, aby ciasto było gotowe do spożycia od razu herbatniki warto uprzednio zamoczyć w wodzie z cytryną lub mleku, ale nie jest to konieczne. Jeśli gotowe ciasto odstawimy na kilka godzin ciasteczka zmiękną.
Wyjąć ciasto z blaszki, odwracając je “do góry nogami” na deskę. Zdjąć folię spożywczą. Na wierzchu ułożyć maliny, oprószyć cukrem pudrem w młynku.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się