Truskawki umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Zostawić kilka w całości do dekoracji. Pokrojone zasypać łyżką cukru i wymieszać by lekko puściły sok.
Bajecznie prosty i szybki deser, który zadowoli najbardziej wymagających wielbicieli słodkości. Co zniknie pierwsze? Truskawki, krucha beza, czy delikatny, puszysty krem? Sprawdź!
Truskawkowy eton mess (na ok. 5 średniej wielkości pucharków)
Truskawki umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Zostawić kilka w całości do dekoracji. Pokrojone zasypać łyżką cukru i wymieszać by lekko puściły sok.
Schłodzoną śmietankę ubić na pół sztywno na średnich obrotach. Dodać cukier puder i serek i miksować dalej na średnich obrotach, aż do momentu uzyskania pożądanego gęstego kremu.
Beziki pokruszyć w miseczce, zostawić kilka do dekoracji. Deserki składać w następującej kolejności: warstwa pokruszonej bezy, warstwa kremu, truskawki. Powtórzyć do momentu wypełnienia pucharka. Wierzch deserów udekorować całymi bezikami i truskawkami.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się