Jeżynowe serniczki z mascarpone

Jeżynowe serniczki z mascarpone

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Karnawał, Walentynki, Ciasta na urodziny i imieniny, Wielkanoc, Pikniki i grille, Dzień Dziecka, Desery owocowe

Uwodzą wyglądem oraz smakiem. Kwintesencja lata do zrobienia w 20 minut. Skusisz się?

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Jeżynowe serniczki

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • tabliczka białej czekolady
  • 200 g kakaowych herbatników
  • ok. 0,5 kg jeżyn

PRZYGOTOWANIE

1.

Ciastka miksujemy na piasek. Siekamy czekoladę.

2.

Schłodzony serek i śmietankę ubijamy na puszystą masę, dodajemy cukier i posiekaną białą czekoladę.

3.

W osobnym naczyniu blendujemy jeżyny, do ubitej masy dodajemy 5 łyżek zblendowanych jeżyn.

Krok  4
4.

W słoiczkach układamy warstwy, najpierw ciastka, masa z mascarpone, na wierzch mus jeżynowy i gotowe. Deser przechowujemy w lodówce.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!