Składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Następnie wyłożyć spód tarty i piec w 180 stopniach przez ok. 25 min.
Kruche ciasto? Budyń? Ulubione owoce? To może zwiastować tylko jedno – kremowa poezja smaku! Sprawdź poniższy przepis i zarezerwuj sobie godzinę na kulinarne szaleństwa z najlepszą budyniową tartą!
Spód:
Krem:
Do dekoracji:
Składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Następnie wyłożyć spód tarty i piec w 180 stopniach przez ok. 25 min.
2/3 mleka podgrzać w rondelku z cukrem. W 1/3 pozostałego mleka rozpuścić budynie i wlać do mleka, kiedy to zacznie nam się gotować. Dołączyć pastę waniliową i dokładnie wymieszać, najlepiej przy użyciu rózgi. Kiedy pojawia się bąbelki zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce masy budyniowej cały czas miksując. Gotową masę schłodzić w lodówce.
Masę wyłożyć na spód tarty, a na wierzch ułożyć ulubione owoce.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się