Tarta truskawkowa

Tarta truskawkowa

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Desery owocowe, Dzień Dziecka, Pikniki i grille

Czerwiec zobowiązuje do próbowania dań i deserów z wykorzystaniem sezonowych owoców. Dlatego łapcie przepis na superszybką i smaczną tartę truskawkową.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Spód:

  • 250 g kakaowych herbatników
  • 100 g roztopionego masła

Krem:

  • 300 g truskawek
  • 800 g sera w wiaderku
  • 250 śmietany kremówki
  • 200 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 30 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml wody

Dekoracja:

  • Truskawki
  • Pokruszone herbatniki
  • Posiekane orzechy

PRZYGOTOWANIE

1.

Herbatniki pokrusz, dodaj masło, wymieszaj. Wyłóż masą dno i boki foremki na tartę, dociśnij, odstaw do lodówki. W tym czasie zblenduj truskawki.

2.

Cukier puder wymieszaj z serem, dodaj żelatynę i mus z truskawek. Wymieszaj, odstaw do lodówki, aż masa zacznie lekko tężeć. Wówczas ją wymieszaj, dodaj ubitą kremówkę.

3.

Wyłóż masę na ciasteczkowy spód, rozprowadź równomiernie. Udekoruj według uznania.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!