Ciastka miksujemy na piasek, dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy do połączenia i wykładamy spód blaszki (ok. 20 x 30 cm)
Czy istnieje coś lepszego niż świąteczny sernik? Tak – świąteczny sernik korzenny! To propozycja dla tych, który nigdy nie mogą zdecydować się jedno ciasto! Wypróbuj nasz przepis, a gwarantujemy, że na jednym kawałku się nie skończy!
Spód:
Masa:
Krem pierniczkowy:
Ciastka miksujemy na piasek, dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy do połączenia i wykładamy spód blaszki (ok. 20 x 30 cm)
Wszystkie składniki na masę serową miksujemy do połączenia, wylewamy na wcześniej przygotowany spod i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 1 h.
Mocno schłodzoną śmietankę ubijany z mascarpone, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do wystudzenia.
Następnie dodajemy do ubitej masy, razem z przyprawą do piernika. Całość wykładamy na wystudzony sernik i odstawiamy do lodówki na minimum 2h.
Wierzch dekorujemy ciasteczkami korzennymi.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się