Składniki na spód miksujemy na piasek, dodajemy roztopione masło, dokładnie mieszamy. Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (średnica ok 20-22 cm) schładzamy w lodówce.
Połączenie masy serowej, maślanych ciasteczek, czekolady, karmelu i popcornu. Brzmi jak marzenie? Marzenie, które przygotujesz na weekendowy deser dla domowników z naszym przepisem. Sprawdź i zakochaj się w serniku z białą czekoladą!
Spód
Masa serowa
Polewa
Składniki na spód miksujemy na piasek, dodajemy roztopione masło, dokładnie mieszamy. Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (średnica ok 20-22 cm) schładzamy w lodówce.
Składniki na masę razem miksujemy do połączenia składników, w tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do powstałej masy dokładnie mieszając.
Wykładamy masę na schłodzony spód, wkładamy do rozgrzanego na 180 °C piekarnika (góra/dół) pieczemy ok. 60 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 °C i pieczemy jeszcze jakieś 15-20 min.
Sernik studzimy, następnie wierzch smarujemy masą kajmakowa i ozdabiamy popcornem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się