Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą

Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Boże Narodzenie, Przepisy na niemarnowanie, Karnawał

Słodki, obłędnie czekoladowy z nutą kwaśnej żurawiny i pomarańczy. Idealny deser na święta i na Sylwestra.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 1 dojrzały banan

Dodatkowo:

  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • garść świeżej żurawiny
  • kilka listków świeżej mięty

PRZYGOTOWANIE

1.

Fasolę odsączamy na sitku i przekładamy do miski.

2.

Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę.

3.

Na patelni topimy masło z cukrem trzcinowym i wykładamy pomarańczę pokrojoną na plasterki. Podsmażamy, żeby się skarmelizowała.

Krok  4
4.

Mus przelewamy do kieliszków i dekorujemy świeżą żurawiną, miętą i pomarańczą.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!