Brownie z czerstwego pieczywa

Brownie z czerstwego pieczywa

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Średni
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na formę 22×22 cm:

  • 300 g czerstwych bułek
  • 400 ml mleka
  • 4 łyżki kakao
  • 6 łyżek Cukru Królewskiego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 50 g gorzkiej czekolady

Do dekoracji:

  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki Cukru Królewskiego
  • 10 łyżek mleka
  • 1 łyżka masła
  • Owoce liofilizowane lub sól gruboziarnista

PRZYGOTOWANIE

1.

Mleko przelać do rondelka. Dodać Cukier Królewski, kakao oraz gorzką czekoladę. Podgrzewać do momentu roztopienia czekolady.

2.

Bułki pokroić i przełożyć do miski. Zalać je czekoladowym mlekiem. Odstawić na 15 min.

3.

Bułki w mleku czekoladowym zblendować z olejem i jajkami. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 50 min. w 180 stopniach.

4.

W rondelku podgrzać mleko, gorzką czekoladę, masło i Cukier Królewski. Polać polewą gotowe brownie. Udekorować owocami liofilizowanymi lub solą gruboziarnistą.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!