Do miski wsypać mąkę, przyprawę piernikową, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać.
Oryginalny wypiek na Waszym świątecznym stole? Przychodzimy z pomocą! Gwarantujemy, że najmłodsi członkowie rodziny będą zachwyceni.
Składniki:
Krem:
Dodatkowo:
Do miski wsypać mąkę, przyprawę piernikową, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać.
Do drugiej miski dodać mleko, jajka, roztopione masło i cukier trzcinowy, wymieszać. Przelać zawartość do miski z mąką, połączyć. Nałożyć masę do papilotek na muffiny. Piec w temp. 180°C przez około 35 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, dodać ubitą śmietankę, delikatnie wymieszać. Podzielić masę na dwie części, do jednej dodać sok ze szpinaku, delikatnie wymieszać.
Na wierzch ostudzonych muffin wycisnąć biały krem, zanurzyć w wiórkach kokosowych, za pomocą szprycy nałożyć krem zielony, kształtując formę choinki. Wierzch oprószyć cukrem pudrem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się