Powrót do listy

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Średnie

Tagi:

Deser Cukier puder Orzechy Piknik Urodziny Na słodko

Blogerka poleca

Mini serniczki

Te urocze cudeńka przygotuje w swojej kuchni nawet największy kulinarny laik. Wystarczy pokruszyć ciasteczka, wymieszać masę, i wszystko wstawić do lodówki - a ta zrobi swoje :-)

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Średnie

Tagi:

Deser Cukier puder Orzechy Piknik Urodziny Na słodko

Składniki

  • około 300 g ciasteczek owsianych
  • 400 g serka twarogowego (z kubełka)
  • 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 30 ml gorącej wody
  • około 50 g migdałów w płatkach
  • cukier puder w młynku Cukier Królewski do dekoracji

Przygotowanie

1

krok

Ciasteczka kruszymy, wykładamy nimi dno małych foremek/kokilek.

2

krok

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Serek twarogowy mieszamy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do niego wystudzoną żelatynę, mieszamy.

3

krok

Przygotowaną masę serową wykładamy do kokilek z przygotowanym, ciasteczkowym spodem. Wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny, aby masa stężała.

4

krok

Na suchej patelni prażymy migdały w płatkach. Posypujemy nimi stężałe serniczki, wierzch dekorujemy cukrem pudrem w młynku.

Składniki

  • około 300 g ciasteczek owsianych
  • 400 g serka twarogowego (z kubełka)
  • 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 30 ml gorącej wody
  • około 50 g migdałów w płatkach
  • cukier puder w młynku Cukier Królewski do dekoracji

Smacznego!

Opublikowano 09/03/2019

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Jogurtowe deserki z truskawkami i kiwi

Szarlotkowe babeczki pod bezą

Babeczki kokosowe z niespodzianką

Różowy torcik z bezami