Mini serniczki

Mini serniczki

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
powyżej 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Średni
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Karnawał, Walentynki, Ciasta na urodziny i imieniny, Wielkanoc, Pikniki i grille, Dzień Dziecka, Jesienne wypieki, Boże Narodzenie

Te urocze cudeńka przygotuje w swojej kuchni nawet największy kulinarny laik. Wystarczy pokruszyć ciasteczka, wymieszać masę, i wszystko wstawić do lodówki – a ta zrobi swoje 🙂

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

  • około 300 g ciasteczek owsianych
  • 400 g serka twarogowego (z kubełka)
  • 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 30 ml gorącej wody
  • około 50 g migdałów w płatkach
  • cukier puder w młynku Cukier Królewski do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Krok  1
1.

Ciasteczka kruszymy, wykładamy nimi dno małych foremek/kokilek.

Krok  2
2.

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Serek twarogowy mieszamy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do niego wystudzoną żelatynę, mieszamy.

Krok  3
3.

Przygotowaną masę serową wykładamy do kokilek z przygotowanym, ciasteczkowym spodem. Wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny, aby masa stężała.

Krok  4
4.

Na suchej patelni prażymy migdały w płatkach. Posypujemy nimi stężałe serniczki, wierzch dekorujemy cukrem pudrem w młynku.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski