Ciasteczka kruszymy, wykładamy nimi dno małych foremek/kokilek.
Te urocze cudeńka przygotuje w swojej kuchni nawet największy kulinarny laik. Wystarczy pokruszyć ciasteczka, wymieszać masę, i wszystko wstawić do lodówki – a ta zrobi swoje 🙂

Ciasteczka kruszymy, wykładamy nimi dno małych foremek/kokilek.

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Serek twarogowy mieszamy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do niego wystudzoną żelatynę, mieszamy.

Przygotowaną masę serową wykładamy do kokilek z przygotowanym, ciasteczkowym spodem. Wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny, aby masa stężała.

Na suchej patelni prażymy migdały w płatkach. Posypujemy nimi stężałe serniczki, wierzch dekorujemy cukrem pudrem w młynku.