Mleko zagotować wraz z cukrem, dodać budynie wymieszane w 100 ml mleka, wymieszać i zagotować. Ostudzić. Zmiksować z miękkim masłem.
Ciasto, które znika w mgnieniu oka? To krówka bez pieczenia, gotowa w kilka chwil. Deser, który pokocha cała rodzina.
Składniki (na blaszkę o wymiarach 20×30 cm)
Krem:
Dodatkowo:
Mleko zagotować wraz z cukrem, dodać budynie wymieszane w 100 ml mleka, wymieszać i zagotować. Ostudzić. Zmiksować z miękkim masłem.
Herbatniki zanurzać w mleku, ułożyć pierwszą warstwę na dnie blaszki.
Nałożyć kajmak wymieszany ze szczyptą soli, wyłożyć następną warstwę herbatników, krem budyniowy, herbatniki, kajmak, krem budyniowy. Wierzch posypać krokantem orzechowym.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się