Halloween brownie

Halloween brownie

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Dzień Dziecka, Jesienne wypieki

Szybki i prosty przepis na brownie z fantazyjnym zdobieniem.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Na 16 sztuk brownie

  • 130g roztopionego masła
  • 200g Cukru Królewskiego Drobnego
  • 2 jajka
  • 100g mąki
  • 30g kakao
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 50g białej czekolady
  • 150g czekolady mlecznej

PRZYGOTOWANIE

1.

Roztopione masło ubijaj z Cukrem Królewskim Drobnym przez 1 minutę, następnie dodaj jajka i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.

2.

Rozpuść 150g mlecznej czekolady i dodaj do masy cigle mieszając. Następnie dodaj mąkę, kakao i sól i mieszaj aż wszystkie składniki się połączą.

3.

Wlej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 170 stopni celcjusza przez 30 minut. Po upieczeniu ostudź i pokrój na kwadraty.

4.

Rozpuść białą czekoladę i używając rękawa do dekoracji narysuj na ciastkach pajęczyny i mumie.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!