Blogerka poleca
Halloween brownie
Szybki i prosty przepis na brownie z fantazyjnym zdobieniem.
Czas przygotowania:
do 45 minut
Stopień trudności:
Łatwe
Składniki
Na 16 sztuk brownie
- 130g roztopionego masła
- 200g Cukru Królewskiego Drobnego
- 2 jajka
- 100g mąki
- 30g kakao
- 1/2 łyżeczki soli
- 50g białej czekolady
- 150g czekolady mlecznej
Przygotowanie
1
krok
Roztopione masło ubijaj z Cukrem Królewskim Drobnym przez 1 minutę, następnie dodaj jajka i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
2
krok
Rozpuść 150g mlecznej czekolady i dodaj do masy cigle mieszając. Następnie dodaj mąkę, kakao i sól i mieszaj aż wszystkie składniki się połączą.
3
krok
Wlej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 170 stopni celcjusza przez 30 minut. Po upieczeniu ostudź i pokrój na kwadraty.
4
krok
Rozpuść białą czekoladę i używając rękawa do dekoracji narysuj na ciastkach pajęczyny i mumie.
Składniki
Na 16 sztuk brownie
- 130g roztopionego masła
- 200g Cukru Królewskiego Drobnego
- 2 jajka
- 100g mąki
- 30g kakao
- 1/2 łyżeczki soli
- 50g białej czekolady
- 150g czekolady mlecznej
Smacznego !
Brioszki z waniliowym budyniem, rodzynkami i migdałami
Crumble jabłkowo-gruszkowe
Czekoladki z syropem brzoskwiniowo-imbirowym
Rafaello bez pieczenia