Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

Masło Ciasto Czekolada

Blogerka poleca

Halloween brownie

Szybki i prosty przepis na brownie z fantazyjnym zdobieniem.

Czas przygotowania:

do 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

Masło Ciasto Czekolada

Składniki

Na 16 sztuk brownie

  • 130g roztopionego masła
  • 200g Cukru Królewskiego Drobnego
  • 2 jajka
  • 100g mąki
  • 30g kakao
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 50g białej czekolady
  • 150g czekolady mlecznej

Przygotowanie

1

krok

Roztopione masło ubijaj z Cukrem Królewskim Drobnym przez 1 minutę, następnie dodaj jajka i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.

2

krok

Rozpuść 150g mlecznej czekolady i dodaj do masy cigle mieszając. Następnie dodaj mąkę, kakao i sól i mieszaj aż wszystkie składniki się połączą.

3

krok

Wlej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 170 stopni celcjusza przez 30 minut. Po upieczeniu ostudź i pokrój na kwadraty.

4

krok

Rozpuść białą czekoladę i używając rękawa do dekoracji narysuj na ciastkach pajęczyny i mumie.

Składniki

Na 16 sztuk brownie

  • 130g roztopionego masła
  • 200g Cukru Królewskiego Drobnego
  • 2 jajka
  • 100g mąki
  • 30g kakao
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 50g białej czekolady
  • 150g czekolady mlecznej

Smacznego !

Opublikowano 01.01.0001

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Tarta bez pieczenia z owocami

Lody czekoladowe

Rustykalne, pełnoziarniste galette z nektarynkami

Kruche rogaliki z konfiturą z żurawiny