Bubble tea

Bubble tea

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Dzień Dziecka, Karnawał, Pikniki i grille, Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Na jedną szklankę:

2 łyżki czarnej tapioki
250 – 300 ml mleka 3,2%
kostki lodu – opcjonalnie
150 g brązowego Cukru Królewskiego
30 ml wody

PRZYGOTOWANIE

1.

Tapiokę gotować przez około 15 minut aż będzie miękka, następnie przepłukać zimną wodą i odsączyć na sicie. W rondelku zagotować wodę z cukrem. Gotować aż do momentu, kiedy nadmiar wody odparuje a karmel zrobi się gęsty. Wystudzonym karmelem polać środek szklanki, w której będzie przygotowany napój. Pozostały karmel połączyć z ugotowaną tapioką – wyłożyć na dno szklanki, a następnie dodać lód (można pominąć). Uzupełnić szklankę zimnym mlekiem.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się