Zeschnięte ciasto pokruszyć na piasek w misie.
Zostało Ci trochę babki wielkanocnej? W domu zalegają twarde biszkopty? Ciasto drożdżowe ma już kilka dni? Nie wyrzucaj ich, zrób z nich ciepłe lody! Sprawdź nasz przepis!
Składniki na ok. 8 sztuk
Zeschnięte ciasto pokruszyć na piasek w misie.
Dodać mascarpone i krem, wymieszać wszystko dokładnie na gładką masę.
Ciastem wylepić foremki na cakesicles albo uformować kulki. Włożyć patyczki i zamrozić minimum 3-4 godziny.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z dodatkiem oleju i cukru pudru. Przelać do wysokiego kubka. Zamrożone ciastka wyciągnąć z foremek i zanurzać w całości w czekoladzie. Układać na papierze do pieczenia i od razu dekorować wedle uznania – posypkami i śnieżnobiałym lukrem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się