Banoffee

Banoffee

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Desery owocowe

Szybki i efektowny deser bazujący na dosłownie kilku składnikach i to w maksymalnie 10 minut? Postaw na Banoffee i zachwyć niespodziewanych gości! Wypróbuj nasz przepis!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

  • 300 g śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 2 banany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 200 g masy krówkowej
  • 80 g podłużnych biszkoptów
  • mała filiżanka ostudzonej czarnej kawy

PRZYGOTOWANIE

1.

Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i przekładamy w rękaw cukierniczy.

2.

Banany obieramy i kroimy na ukos w plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny.

3.

Deser układamy w kolejności: Biszkopty zanurzamy w ostudzonej kawie, dobrze osączamy, wykładamy na spód naszych salaterek lub kubków. Wykładamy odrobinę masy krówkowej, a następnie plasterki bananów przykładamy do ścianki naczynia i środek deseru wypełniamy bitą śmietaną. W zależności od wielkości naczynia, czynność powtarzamy.

4.

Górę posypujemy wiórkami czekolady.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!