Powrót do listy

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

hard

Tagi:

Chocolate Egg Powdered sugar Flour Sweet Birthday dinner party Party

Blogger recommendation

Warstwowy torcik z rabarbarem

Maj to idealny czas na rabarbar, a rabarbar rewelacyjnie smakuje nie tylko w cieście drożdżowym z kruszonką. Jego charakterystyczny, kwaskowy smak świetnie komponuje się ze słodkimi kremami. Tak jak w naszym rustykalnym torciku – rabarbar przełamuje słodycz kremu z chałwy i nadaje deserowi charakteru. Koniecznie wypróbujcie!

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

hard

filter by tags :

Chocolate Egg Powdered sugar Flour Sweet Birthday dinner party Party

Ingredients

Składniki

  • 8 jaj
  • 220 g mąki pszennej
  • 150 g cukru drobnego Cukier Królewski
  • 100 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g chałwy waniliowej
  • 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%
  • 20 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 120 g cukru trzcinowego Cukier Królewski

Preparation

Ingredients

Składniki

  • 8 jaj
  • 220 g mąki pszennej
  • 150 g cukru drobnego Cukier Królewski
  • 100 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g chałwy waniliowej
  • 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%
  • 20 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 120 g cukru trzcinowego Cukier Królewski

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Sernik potrójnie czekoladowy z nutą piernikową

Babeczki cytrynowe

Drożdżówki z rabarbarem i truskawkami

Kurki w zalewie