Papryczkę chilli bardzo drobno siekamy, wrzucamy ją na patelnię, dodajemy passatę pomidorową, cukier trzcinowy oraz ocet ryżowy, doprawiamy solą i całość gotujemy około 15 minut.
Transmisje meczów nie mogą się obyć bez pysznych przekąsek. Polecamy Wam właśnie jedną z nich: świetne „corn dogi” z sosem słodko-kwaśnym. Łatwo się je przyrządza i z pewnością zaspokoją wymagania każdego kibica.
Papryczkę chilli bardzo drobno siekamy, wrzucamy ją na patelnię, dodajemy passatę pomidorową, cukier trzcinowy oraz ocet ryżowy, doprawiamy solą i całość gotujemy około 15 minut.
Płatki kukurydziane kruszymy. 50 g mąki kukrydzianej mieszamy z pokruszonymi płatkami, doprawiamy solą, mieszamy.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy pozostałą mąkę kukurydzianą i mleko, doprawiamy solą i wszystko mieszamy na gładką i jednolitą ale dość gęstą masę.
Parówki/kiełbaski nadziewamy na patyczki do szaszłyków, maczamy kiełbaskę w cieście, po czym obtaczamy w kukurydzianej panierce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z sosem słodko-kwaśnym.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się