Karpatka pistacjowa na groszku ptysiowym

Karpatka pistacjowa na groszku ptysiowym

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Dzień Dziecka, Walentynki

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

– 200 g masła w temp. pokojowej

– 2 łyżki cukru drobnego

– 100 g kremu pistacjowego

– 125 g malin

– 200 g groszku ptysiowego

– 2 budynie waniliowe bez cukru (80 g)

– 600 ml mleka

PRZYGOTOWANIE

1.

Budynie gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu w 600 ml mleka. Studzimy.
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, około 10 minut. Dodajemy partiami ostudzony budyń. Miksujemy aż połączy się z masłem. Na koniec dodajemy krem pistacjowy i miksujemy tylko do połączenia

2.

Na spód formy o wymiarach 20 cm wykładamy papier i wysypujemy 100 g groszku ptysiowego. Na groszek dajemy połowę masy pistacjowej na to maliny. Owoce przykrywamy resztą masy. Wierzch posypujemy 100 g groszku ptysiowego. Możemy udekorować malinami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się