Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, odstawić na 15 minut, a następnie usmażyć naleśniki.
Szukacie pożywnego śniadania? Czas przywitać się z naleśnikami w nowej odsłonie – bez marnowania. Francuskie crêpes Suzette, podawane z sosem pomarańczowym, rozpalą Wasze kubki smakowe!
Naleśniki:
Sos pomarańczowy:
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, odstawić na 15 minut, a następnie usmażyć naleśniki.
Wycisnąć sok z 2 pomarańczy, otrzeć skórkę jednej z nich. Pozostałe dwie pomarańcze pokroić w plastry.
Na dużej patelni rozpuścić cukier, gdy się rozpuści i nabierze złotawej barwy dodać masło i energicznie wymieszać. Wlać sok pomarańczowy, wymieszać. Dodać złożone w trójkąty naleśniki oraz plastry pomarańczy i skórkę. Całość smażyć kilka chwil, aż naleśniki się zrumienią.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się