Naleśniki Crêpes Suzette

Naleśniki Crêpes Suzette

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
powyżej 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie, Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy, Dzień Dziecka

Szukacie pożywnego śniadania? Czas przywitać się z naleśnikami w nowej odsłonie – bez marnowania. Francuskie crêpes Suzette, podawane z sosem pomarańczowym, rozpalą Wasze kubki smakowe!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Naleśniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 300 g mleka
  • 250 g wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 20 g cukru drobnego Cukier Królewski
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Sos pomarańczowy:

  • 150 g cukru drobnego Cukier Królewski
  • 40 g masła
  • 4 pomarańcze

PRZYGOTOWANIE

Krok  1
1.

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, odstawić na 15 minut, a następnie usmażyć naleśniki.

Krok  2
2.

Wycisnąć sok z 2 pomarańczy, otrzeć skórkę jednej z nich. Pozostałe dwie pomarańcze pokroić w plastry.

Krok  3
3.

Na dużej patelni rozpuścić cukier, gdy się rozpuści i nabierze złotawej barwy dodać masło i energicznie wymieszać. Wlać sok pomarańczowy, wymieszać. Dodać złożone w trójkąty naleśniki oraz plastry pomarańczy i skórkę. Całość smażyć kilka chwil, aż naleśniki się zrumienią.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!