Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić. Wymieszać z serkiem mascarpone oraz pokruszonymi pierniczkami.
Ciasto, które skupia w sobie wszystkie smaki Świąt: korzenne przyprawy, pierniczki i grzane wino. Przygotowuje się je bez pieczenia i w tak łatwy sposób, że poradzi sobie z nim absolutnie każdy! To chyba najlepsza rekomendacja do wypróbowania tego przepisu.
Krem:
Dodatkowo:
Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić. Wymieszać z serkiem mascarpone oraz pokruszonymi pierniczkami.
Biszkopty namoczyć w grzanym winie, ułożyć pierwszą warstwę.
Na warstwę biszkoptów wyłożyć powidła śliwkowe, następnie krem budyniowy. Ułożyć w ten sposób 3 warstwy. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować pierniczkami.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się