Jabłka obrać, pokroić w dość grubą kostkę.
Jabłka z cynamonem to idealne połączenie, które na pewno skusi niejedno podniebienie. A kiedy dodamy do nich słodką, kruchą kruszonkę to prawdopodobnie nikt nie będzie w stanie im się oprzeć. Przepis na ten deser jest bardzo praktyczny, ponieważ zawiera niewielka ilość składników i bardzo szybko się go przygotowuje. Warto zaserwować go z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.
Kruszonka:
Nadzienie:
Jabłka obrać, pokroić w dość grubą kostkę.
Do miski dodać mąkę krupczatkę, pokrojone w kostkę masło oraz cukier. Rozetrzeć w palcach tak, aby powstała kruszonka.
Jabłka przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać cynamonem. Wierzch obficie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec około 30 minut. Podawać na ciepło, np. z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się