Crumble truskawkowo-borówkowe

Crumble truskawkowo-borówkowe

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Pikniki i grille, Dzień Dziecka, Desery owocowe, Jesienne wypieki

Szukacie przepisu na szybki deser? Sprawdźcie naszą propozycje na owocowe crumble z kokosową kruszonką – pysznie i prosto. Wystarczy kilka składników i niecała godzina wolnego czasu.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Crumble

  • ok. 700 g truskawek i borówek świeżych lub mrożonych
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • lody waniliowe (opcjonalnie)

Kruszonka kokosowa

  • 90 g mąki pszennej
  • 90 g mąki ziemniaczanej
  • 70 g masła
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 60 g cukru trzcinowego Cukier Królewski

PRZYGOTOWANIE

1.

Owoce wymieszać z mąką i cukrem, odstawić do naczynia żaroodpornego.

2.

Składniki na kruszonkę zagnieść, odstawić do lodówki na 20 min. Po tym czasie kruszonkę wysypać na wcześniej przygotowane owoce i włożyć do rozgrzanego na 180°C piekarnika (góra/dół) na ok. 25-30 min.

Krok  3
3.

Najlepiej podawać z lodami.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski