Blogerka poleca
Rustykalne mini tarty z rabarbarem
I wtedy wchodzi on… cały na różowo i urzeka wszystkich swoich smakiem. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu na rabarbar koniecznie wypróbuje przepis na tarty i zachwyć domowników!
Czas przygotowania:
powyżej 45 minut
Stopień trudności:
Łatwe
Składniki
Ciasto:
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 150 g zimnego masła
- 3 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
- szczypta soli
- cukier z wanilia/ekstrakt waniliowy
Nadzienie:
- 300 g rabarbaru
- 100 g truskawek
- 2 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
- łyżka mąki ziemniaczanej
Opcjonalnie:
- 3 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie
1
krok
Mąkę, masło, śmietanę, 3 łyżki cukru, sól, ekstrakt mieszamy i wyrabiamy ciasto.
2
krok
Gotowe ciasto odkładamy na ok 30 min do lodówki.
3
krok
Owoce kroimy, dodajemy do nich 2 łyżki cukru, mąkę ziemniaczana i mieszamy, odstawiamy.
4
krok
Ciasto cieniutko wałkujemy, wykrawamy z niego małe krążki, wykładamy na środek owoce, zagniatamy brzegi do środka, wierzch obsypujemy płatkami migdałów, wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na ok. 30 min.

Składniki
Ciasto:
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 150 g zimnego masła
- 3 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
- szczypta soli
- cukier z wanilia/ekstrakt waniliowy
Nadzienie:
- 300 g rabarbaru
- 100 g truskawek
- 2 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
- łyżka mąki ziemniaczanej
Opcjonalnie:
- 3 łyżki płatków migdałowych
Smacznego !
Likier świąteczny
Wegański mazurek
Naleśnik "Dutch baby"
Babka z różowym lukrem