Rustykalne mini tarty z rabarbarem

Rustykalne mini tarty z rabarbarem

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
powyżej 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Pikniki i grille, Desery owocowe

I wtedy wchodzi on… cały na różowo i urzeka wszystkich swoich smakiem. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu na rabarbar koniecznie wypróbuje przepis na tarty i zachwyć domowników!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 150 g zimnego masła
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • szczypta soli
  • cukier z wanilia/ekstrakt waniliowy

Nadzienie:

  • 300 g rabarbaru
  • 100 g truskawek
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Opcjonalnie:

  • 3 łyżki płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE

1.

Mąkę, masło, śmietanę, 3 łyżki cukru, sól, ekstrakt mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2.

Gotowe ciasto odkładamy na ok 30 min do lodówki.

3.

Owoce kroimy, dodajemy do nich 2 łyżki cukru, mąkę ziemniaczana i mieszamy, odstawiamy.

Krok  4
4.

Ciasto cieniutko wałkujemy, wykrawamy z niego małe krążki, wykładamy na środek owoce, zagniatamy brzegi do środka, wierzch obsypujemy płatkami migdałów, wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na ok. 30 min.

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!