Tosty francuskie

Tosty francuskie

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie

Zeschnięta chałka? Zrób z niej prawdziwy deser, w którym zakosztuje cała rodzina! Dobierz ulubione dodatki i nie pozwól, by cokolwiek się zmarnowało!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki (2 porcje):

  • 4 kromki chałki
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru Cukier Królewski
  • 3 łyżki masła do smażenia

Dodatkowo:

  • jogurt naturalny
  • maliny
  • listki mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

1.

Jajka wybić na głęboki talerz i rozmieszać z mlekiem oraz cukrem pudrem. Na patelni roztopić masło.

2.

Kromki chałki około 1 cm grubości zamoczyć z obu stron w mieszance mleka, jajek i cukru. Namoczone kromki wkładać na rozgrzane masło i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

3.

Usmażone tosty ułożyć na talerzu, na górę wyłożyć jogurt i maliny, udekorować listkami mięty.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się