Jajka wybić na głęboki talerz i rozmieszać z mlekiem oraz cukrem pudrem. Na patelni roztopić masło.
Zeschnięta chałka? Zrób z niej prawdziwy deser, w którym zakosztuje cała rodzina! Dobierz ulubione dodatki i nie pozwól, by cokolwiek się zmarnowało!
Składniki (2 porcje):
Dodatkowo:
Jajka wybić na głęboki talerz i rozmieszać z mlekiem oraz cukrem pudrem. Na patelni roztopić masło.
Kromki chałki około 1 cm grubości zamoczyć z obu stron w mieszance mleka, jajek i cukru. Namoczone kromki wkładać na rozgrzane masło i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone tosty ułożyć na talerzu, na górę wyłożyć jogurt i maliny, udekorować listkami mięty.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się