Tiramisu dyniowe

Tiramisu dyniowe

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Jesienne wypieki, Ciasta na urodziny i imieniny

Zakochaj się w jesieni i postaw na klasykę w niecodziennym wydaniu. Tiramisu dyniowe to świetny pomysł na szybki i smaczny deser, który nie tylko ucieszy brzuchy, ale i oczy!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietany 30%
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 100 g biszkoptów okrągłych
  • filiżanka czarnej kawy
  • dwie kopiaste łyżki masła orzechowego
  • ciemne kakao do posypania
  • 3 łyżki puree dyniowego

PRZYGOTOWANIE

1.

Schłodzoną śmietankę i mascarpone ubić na puszystą masę następnie dodać cukier puder i puree – wszystko wymieszać do połączenia.

2.

Na sam koniec dodać cynamon i skórkę z pomarańczy.

Krok  3
3.

W pucharkach ułożyć kolejno: zamoczone w kawie biszkopty, następnie przygotowaną wcześniej masę, warstwę masła orzechowego, kolejna warstwę biszkoptów zamroczonych w kawie, krem i zasypać całość kakao.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!