Szarlotka z gruszkami

Szarlotka z gruszkami

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Desery owocowe, Jesienne wypieki, Pikniki i grille

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

  • 1,3 kg obranych gruszek ( powinna to być odmiana soczysta )
  • szklanka Cukru Królewskiego  ( jeśli gruszki są bardzo słodkie to mniej)
  • szklanka mąki tortowej
  • szklanka kaszy mannej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g zimnego masła
  • 2 łyżeczki cynamonu

PRZYGOTOWANIE

1.

Suche składniki wymieszać. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2.

Na spód tortownicy wysypać szklankę suchych składników, połowę gruszek, szklankę suchych i resztę gruszek. Na wierzch wysypać resztę suchych składników. Zetrzeć zimne masło do tortownicy tak by zakrywało wszystkie składniki.

3.

Tortownicę wstawić do piekarnika na Ok. 45 – 50 minut w 180 stopniach termoobieg.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się