Syrop malinowy

Syrop malinowy

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Pikniki i grille, Jesienne wypieki, Przepisy na niemarnowanie

Zamknij lato w słoiku, by cieszyć się jego smakiem w jesienne i zimowe wieczory! Postaw na domowy, naturalny syrop malinowy – bez konserwantów i barwników.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

  • 1 kg malin
  • 3/4 szklanki wody
  • szklanka cukru drobnego Cukier Królewski

 

PRZYGOTOWANIE

1.

Maliny myjemy, następnie wrzucamy do rondelka, dodajemy wodę i zagotowujemy.

2.

Jak maliny zaczną puszczać sok przelewamy je przez sito albo przez pieluchę tetrową.

Krok  3
3.

Następnie dodajemy cukier i musimy ponownie zagotować. Tak przygotowany syrop, jeszcze ciepły przelewamy do słoików i odwracamy nakrętką do dołu i pozostawiamy do wystygnięcia.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!