Świąteczny blok czekoladowy

Świąteczny blok czekoladowy

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Boże Narodzenie

Czekoladowy blok to obowiązkowy punkt każdego świątecznego stołu. Wypróbuj przepis na ten szybki i prosty deser i zaskocz swoją rodzinę smakiem podczas wigilijnego, kulinarnego świętowania.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki

  • 1 kostka masła
  • pół szklanki drobnego cukru Cukier Królewski
  • pół szklanki mleka
  • 4 łyżki kakao
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 100 g ciasteczek korzennych
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g płatków migdałów
  • 80 g suszonych śliwek

PRZYGOTOWANIE

1.

Masło rozpuszczamy w rondelku z cukrem, kakao i mlekiem, wszystko podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy do rozpuszczenia.

Krok  2
2.

Następnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokładnie. Na koniec posiekane ciasteczka, orzechy, migdały i śliwki, wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do lodówki o chłodzimy przez minimum 2h, najlepiej całą noc.

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!