Surówka z łodygi brokuła z sosem czosnkowym

Surówka z łodygi brokuła z sosem czosnkowym

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie, Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na 3 porcje:

  • 1 łodyga brokuła
  • Sos czosnkowy:
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru pudru Cukier Królewski
  • ½ łyżeczki soli
  • Szczypta pieprzu

PRZYGOTOWANIE

1.

Łodygę brokuła ścieramy na tarce.

2.

W misce wymieszać majonez, jogurt, przeciśnięte ząbki czosnku, cukier puder Cukier Królewski i sól.

3.

Startą łodygę brokuła wymieszać z sosem. Posypać szczyptą pieprzu.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się