2.
Sposób przygotowania – masa serowa:
1. Wszystkie składniki (z wyjątkiem śmietany kremówki) doprowadzić do temperatury pokojowej.
2. Twaróg, pulpę mango, sok z cytryny i cukier puder Królewski zmiksować na gładką masę.
3. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie podgrzać (bez doprowadzania do wrzenia) i dokładnie rozpuścić.
4. Do przestudzonej, ale nadal płynnej żelatyny dodać stopniowo kilka łyżek masy serowej, za każdym razem dokładnie mieszając.
5. Całość połączyć z pozostałą masą serową, miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
6. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno i w dwóch partiach delikatnie wmieszać do masy serowej.
7. Masę serową przełożyć na ciasteczkowy spód, wyrównać wierzch i schłodzić w lodówce przez minimum 6 godzin, najlepiej przez noc.