Mąkę, masło, śmietanę, 3 łyżki cukru, sól, ekstrakt mieszamy i wyrabiamy ciasto.
I wtedy wchodzi on… cały na różowo i urzeka wszystkich swoich smakiem. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu na rabarbar koniecznie wypróbuje przepis na tarty i zachwyć domowników!
Ciasto:
Nadzienie:
Opcjonalnie:
Mąkę, masło, śmietanę, 3 łyżki cukru, sól, ekstrakt mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Gotowe ciasto odkładamy na ok 30 min do lodówki.
Owoce kroimy, dodajemy do nich 2 łyżki cukru, mąkę ziemniaczana i mieszamy, odstawiamy.
Ciasto cieniutko wałkujemy, wykrawamy z niego małe krążki, wykładamy na środek owoce, zagniatamy brzegi do środka, wierzch obsypujemy płatkami migdałów, wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na ok. 30 min.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się