Owoce w syropie

Owoce w syropie

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Jesienne wypieki

Zatrzymaj smak lata na dłużej! Zrób pyszne i aromatyczne owoce w zalewie, dodaj je do wypieków, deserów czy dań wytrwanych i ciesz się ich smakiem podczas jesieni czy zimy!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

 

  • 1 kg jesiennych owoców np. śliwek węgierek/jabłek/gruszek
  • 1 l wody
  • 500 g Cukru Królewskiego
  • 10 goździków
  • 3 laski cynamonu
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

PRZYGOTOWANIE

1.

Owoce umyć. Przekroić na małe części, wydrążyć pestki i włożyć do słoiczków.

2.

Wodę zagotować z cukrem i przyprawami. Po rozpuszczeniu zalać słoiczki z owocami, następnie zakręcić i włożyć do garnka na połowę wysokości słoiczków i gotować przez ok. 10 min.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!