Naturalnie barwiona posypka cukrowa

Naturalnie barwiona posypka cukrowa

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Boże Narodzenie

Jak przygotować naturalnie barwioną posypkę cukrową, która idealnie sprawdzi się podczas dekoracji świątecznych wypieków? Odpowiedź znajdziesz poniżej!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Kolor żółty:

  • 3 łyżki Cukru Królewskiego
  • 1 łyżeczka kurkumy

Kolor brązowy:

  • 3 łyżki Cukru Królewskiego
  • 1 łyżeczka cynamonu lub kakao

Kolor zielony:

  • 3 łyżki Cukru Królewskiego
  • 1 łyżeczka herbaty matcha lub ½ łyżeczki spiruliny

Kolor niebieski:

  • 3 łyżki Cukru Królewskiego
  • ½ łyżeczki niebieskiej spiruliny lub 1 łyżeczka zmielonej butter fly pea

Kolor różowy/czerwony:

  • 3 łyżki Cukru Królewskiego
  • 1 łyżeczka zmielonych suszonych buraków/liofilizowanych malin lub wiśni

Kolor czarny:

  • 3 łyżki Cukru Królewskiego
  • ½ łyżeczki węgla aktywnego

PRZYGOTOWANIE

1.

Suszone buraki, liofilizowane maliny lub wiśnie zmielić w młynku.

2.

W miseczkach wymieszać cukier z wybranymi, naturalnymi barwnikami.

3.

Ulubione ciasteczka udekorować lukrem lub czekoladą i posypać kolorową posypką cukrową.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się