W jednej misce wymieszać zmieloną chałkę z proszkiem do pieczenia. Dodać olej i mleko, wymieszać dokładnie, a jeśli konsystencja nie będzie gładka, dodatkowo zmiksować blenderem.
Pieczywo i ciasto drożdżowe można mrozić, kiedy mamy go w nadmiarze. Czasem jednak może się zdarzyć, że coś nam umknie – wtedy pieczywo najlepiej zetrzeć lub zmielić na bułkę tartą, a słodkie ciasta lub chałki zamienić w całkiem nowy deser!
Składniki (na ok. 8 sztuk):
Dodatkowo:
W jednej misce wymieszać zmieloną chałkę z proszkiem do pieczenia. Dodać olej i mleko, wymieszać dokładnie, a jeśli konsystencja nie będzie gładka, dodatkowo zmiksować blenderem.
Do foremek wsypać wybrane owoce (najlepiej sprawdzą się drobne owoce jagodowe). Przełożyć ciasto do foremek na babeczki.
Piec w 180 stopniach (tryb góra-dół) przez około 30-35 minut (do suchego patyczka).
Na koniec posypać babeczki cukrem pudrem Cukier Królewski.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się