1.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
Mąkę przesiać, dodać cukier, orzechy, proszek do pieczenia i sodę, wymieszać.
Macie ochotę na prosty i aromatyczny deser? Zobaczcie nasz przepis na pyszne muffiny jogurtowe z jabłkami!
Składniki (na około 12 sztuk):
Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
Mąkę przesiać, dodać cukier, orzechy, proszek do pieczenia i sodę, wymieszać.
W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt i masło. Przelać zawartość do miski z mąką, wymieszać. Dodać jabłka, wymieszać. Nałożyć ciasto do papilotek na muffiny. Na wierzch wetknąć kilka orzechów pekan. Piec w temp. 180C przez około 40 minut (na złoty kolor). Ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się