Leśny pudding chia 

Leśny pudding chia 

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
powyżej 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Desery owocowe

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

Przepis na trzy pucharki.

  • trzy garście sezonowych owoców, np. jeżyn, jagód, malin, porzeczek,
  • 4-5 łyżeczki nasion chia,
  • duży jogurt naturalny lub roślinny (np. kokosowy),
  • Cukier puder Królewski. 

PRZYGOTOWANIE

1.

Nasiona chia wymieszać z jogurtem naturalnym i wstawić na kilka godzin do lodówki, by napęczniały.

2.

Owoce umyć (odłożyć kilka do ozdoby) i przygotować do zblendowania z dodatkiem 1-2 łyżeczek cukru pudru Królewskiego.

3.

Jogurt z nasionami przełożyć do pucharków, na warstwę jogurtu wylać zblendowane owoce. Na owocach ułożyć wcześniej odłożone owoce.

4.

Całość można posypać cukrem pudrem!

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się