Marchewkę pokroić w plastry, kurczaka na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać marchewkę i kurczaka, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru.
Kurczak w sosie chilli to pyszne połączenie słodkich, słonych i lekko ostrych nut smakowych w azjatyckim wydaniu. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się na obiad każdego dnia i o każdej porze roku. Naprawdę warto!
Składniki:
Marchewkę pokroić w plastry, kurczaka na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać marchewkę i kurczaka, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru.
Imbir pokroić w słupki. Cebulkę, czosnek i chili drobno posiekać. Dodać na patelnię, zeszklić. Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać. Całość smażyć jeszcze około 15 minut, aby marchewka zmiękła.
Posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się