Krówka bez pieczenia

Krówka bez pieczenia

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Boże Narodzenie, Ciasta na urodziny i imieniny, Dzień Dziecka, Jesienne wypieki

Ciasto, które znika w mgnieniu oka? To krówka bez pieczenia, gotowa w kilka chwil. Deser, który pokocha cała rodzina.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki (na blaszkę o wymiarach 20×30 cm)

Krem:

  • 650 ml mleka krowiego lub roślinnego
  • 2 budynie waniliowe
  • 200 g masła
  • 180 g cukru trzcinowego Cukier Królewski

Dodatkowo:

  • Około 600 g herbatników maślanych
  • 400 g kajmaku z puszki
  • Około 100 g krokantu z orzechów ziemnych
  • Około 100 g mleka
  • Szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

1.

Mleko zagotować wraz z cukrem, dodać budynie wymieszane w 100 ml mleka, wymieszać i zagotować. Ostudzić. Zmiksować z miękkim masłem.

2.

Herbatniki zanurzać w mleku, ułożyć pierwszą warstwę na dnie blaszki.

3.

Nałożyć kajmak wymieszany ze szczyptą soli, wyłożyć następną warstwę herbatników, krem budyniowy, herbatniki, kajmak, krem budyniowy. Wierzch posypać krokantem orzechowym.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się