Kotlety z czerstwego pieczywa w sosie pomidorowym

Kotlety z czerstwego pieczywa w sosie pomidorowym

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE

1.

Bułki pokroić na małe kromki. Zalać wodą i mlekiem, a następnie odstawić na 15 min.

2.

Do garnka przełożyć krojone pomidory. Dodać cukier puder Cukier Królewski, oregano, bazylię i sól. Podgrzewać ok. 15 min.

3.

Namoczone bułki zmielić maszynką do mielenia. Wbić jajko, przecisnąć ząbki czosnku, dodać bułkę tartą, mąkę, paprykę słodką, sól, oregano oraz pieprz. Całość wymieszać.

4.

W rękach uformować kotleciki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się