Gofry marchewkowe

Gofry marchewkowe

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na 8 gofrów:

  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 4 łyżki drobnego cukru Cukier Królewski
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 200 g pulpy z soku marchewkowego
  • 200 ml mleka

Do podania:

  • Świeże owoce
  • Cukier puder Cukier Królewski

PRZYGOTOWANIE

1.

Do miski przesiać mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.

2.

Dodać cynamon, pulpę marchewkową, olej, jajka, mleko oraz cukier drobny Cukier Królewski. Wszystkie składniki wymieszać.

3.

Gofrownicę dobrze rozgrzać. Wysmarować odrobiną oleju i przełożyć łyżką masę. Piec gofry przez kilka minut, aż osiągną złoty kolor. Podawać z cukrem pudrem i owocami.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się