Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

Wegetariańskie Dla dzieci Przyjęcie Urodziny Piknik

Blogerka poleca

Kompoty owocowe

Przed nami miesiące obfitujące w całą gamę różnorodnych owoców: truskawki, rabarbar, borówki, jagody. Warto je wykorzystywać nie tylko do ciast, ale także napojów, np. w postaci pysznego, owocowego kompotu.

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

Wegetariańskie Dla dzieci Przyjęcie Urodziny Piknik

Składniki

Kompot czerwony:

  • 300 g truskawek
  • 200 g rabarbaru
  • 80-100 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 ½ litra wody
  • Kora cynamonu (opcjonalnie)

Kompot fioletowy:

  • 100 g borówek
  • 100 g jeżyn
  • 100 g jagód
  • 200 g śliwek
  • 80-100 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 ½ litra wody

Przygotowanie

1

krok

Rabarbar i truskawki pokroić, umieścić w garnku.

2

krok

Śliwki pokroić, umieścić w garnku wraz z borówkami, jeżynami i jagodami.

3

krok

Do każdego garnka wlać 1 ½ litra wody oraz 80-100 g cukru trzcinowego. Gotować około 20-30 minut na wolnym ogniu. Do kompotu z truskawkami można dodać korę cynamonu.

4

krok

Nalać do szklanek.

Składniki

Kompot czerwony:

  • 300 g truskawek
  • 200 g rabarbaru
  • 80-100 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 ½ litra wody
  • Kora cynamonu (opcjonalnie)

Kompot fioletowy:

  • 100 g borówek
  • 100 g jeżyn
  • 100 g jagód
  • 200 g śliwek
  • 80-100 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 ½ litra wody

Smacznego !

Opublikowano 15.06.2020

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Krówki łaciate

Mandarynkowy crème brûlée

Naleśniki z twarożkiem i owocami

Owsiane ciasteczka z karmelem, rodzynkami, orzechami i kawałkami czekolady