Blogerka poleca
Cake pops
Deser, który przypadnie do gustu każdemu małemu wielbicielowi słodkości. Niezwykle kolorowe, mocno czekoladowe i cieszące oczy. Spróbuj przepisu na szybkie cake popsy!
Czas przygotowania:
powyżej 45 minut
Stopień trudności:
Łatwe
Składniki
Cake popsy
- 400 g ciastek owsianych lub biszkoptów
- 200 g masła orzechowego
- 200 g mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
Do dekoracji:
- kilka kostek czekolady mlecznej, gorzkiej, białej
- kolorowe cukierki lub posypki
Przygotowanie
1
krok
Ciastka miksujemy na piasek, dodajemy masło orzechowe, cukier i mascarpone, dokładnie mieszamy. Masę schładzamy w lodowce ok. 1h, następnie ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki, układamy na blaszce.
2
krok
W tym czasie przygotowujemy polewy. Czekolady należy rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, każdą osobno, dzięki czemu uzyskamy kilka kolorów naszych cake popsów.
3
krok
Przygotowane kuleczki nabijamy na patyczki - mogą to być specjalne patyczki, lub papierowe słomki, najlepiej podzielone na dwie części. Końcówkę patyczka maczamy w rozpuszczonej czekoladzie i w nią wbijamy kuleczkę, dzięki temu będzie stabilna.
4
krok
Następnie zamaczamy całą kuleczkę, obsypujemy posypką i odkładamy na stojak lub wbijamy w kawałek styropianu. Przed podaniem schładzamy przez chwilę w lodówce.

Składniki
Cake popsy
- 400 g ciastek owsianych lub biszkoptów
- 200 g masła orzechowego
- 200 g mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
Do dekoracji:
- kilka kostek czekolady mlecznej, gorzkiej, białej
- kolorowe cukierki lub posypki
Smacznego !
Krówki łaciate
Blok czekoladowy
Arbuzowa lemoniada a'la smoothie
Babeczki marchewkowe