Cake pops

Cake pops

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
powyżej 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Karnawał, Walentynki, Ciasta na urodziny i imieniny, Pikniki i grille, Dzień Dziecka, Jesienne wypieki

Deser, który przypadnie do gustu każdemu małemu wielbicielowi słodkości. Niezwykle kolorowe, mocno czekoladowe i cieszące oczy. Spróbuj przepisu na szybkie cake popsy!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Cake popsy

  • 400 g ciastek owsianych lub biszkoptów
  • 200 g masła orzechowego
  • 200 g mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski

Do dekoracji:

  • kilka kostek czekolady mlecznej, gorzkiej, białej
  • kolorowe cukierki lub posypki

PRZYGOTOWANIE

1.

Ciastka miksujemy na piasek, dodajemy masło orzechowe, cukier i mascarpone, dokładnie mieszamy. Masę schładzamy w lodowce ok. 1h, następnie ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki, układamy na blaszce.

2.

W tym czasie przygotowujemy polewy. Czekolady należy rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, każdą osobno, dzięki czemu uzyskamy kilka kolorów naszych cake popsów.

3.

Przygotowane kuleczki nabijamy na patyczki – mogą to być specjalne patyczki, lub papierowe słomki, najlepiej podzielone na dwie części. Końcówkę patyczka maczamy w rozpuszczonej czekoladzie i w nią wbijamy kuleczkę, dzięki temu będzie stabilna.

Krok  4
4.

Następnie zamaczamy całą kuleczkę, obsypujemy posypką i odkładamy na stojak lub wbijamy w kawałek styropianu. Przed podaniem schładzamy przez chwilę w lodówce.

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!