Mąkę przesiać, wbić jajka, dodać cukier, sól i oliwę oraz stopniowo mleko. Wymieszać ciasto, odstawić na 10 minut.
Resztki szpinaku czy zalegający w lodówce buraczek z obiadu? Super pomysłem na wykorzystanie takich “resztek” warzyw jest dodanie ich do ciasta naleśnikowego. Nie dość, że nic się nie zmarnuje, to uzyskamy świetny efekt wizualny w postaci kolorowych placuszków, które skuszą każdego.
Naleśniki:
Nadzienie:
Dodatkowo:
Mąkę przesiać, wbić jajka, dodać cukier, sól i oliwę oraz stopniowo mleko. Wymieszać ciasto, odstawić na 10 minut.
Szpinak zalać gorącą wodą, zmiksować blenderem. Buraczek zmiksować blenderem. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać puree z buraczka, do drugiej – szpinak. Każdą wymieszać i odstawić jeszcze na 5 minut.
Twaróg, jogurt i cukier wymieszać. Z ciasta usmażyć na patelni naleśniki. Każdy nadziać kremem sernikowym, zrolować. Wierzch udekorować owocami, oprószyć cukrem pudrem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się