Białka ubić na sztywno z cukrem drobnym. Dodać żółtka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec około 30 minut, na złoty kolor, ostudzić.
Spróbuj bardzo jagodowego i lekkiego ciasta na biszkopcie i serowej piance oraz galaretce. Połączenie, które na lato sprawdzi się idealnie!
Biszkopt:
Warstwa jagodowa:
Galaretka jagodowa:
Białka ubić na sztywno z cukrem drobnym. Dodać żółtka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec około 30 minut, na złoty kolor, ostudzić.
Żelatynę rozpuścić w wodzie. Część jagód rozgnieść widelcem. Dodać do sera/jogurtu, wymieszać. Dodać cukier, wymieszać. Na koniec dodać żelatynę, wymieszać. Wstawić do lodówki. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na ostudzony biszkopt. Odstawić do lodówki do stężenia.
Gorącą wodę wymieszać z galaretką i żelatyną do rozpuszczenia. Wystudzić. Dodać jagody, odstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć, wylać na masę jagodową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się