Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, przyprawę do piernika, cukier, następnie puree z dyni, żółtko i masło. Zagnieść ciasto.
Niech smak dyniowych ciasteczek na Halloween porwie Cię do reszty! Środek ciasteczek posmaruj dżemem lub czekoladą. Spędź chwile grozy w słodkim towarzystwie!
Ciasto:
Dodatkowo:
Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, przyprawę do piernika, cukier, następnie puree z dyni, żółtko i masło. Zagnieść ciasto.
Rozwałkować, wykrawać ciastka w kształcie dyni – połowę z wykrojonymi uśmiechami i oczami, połowę – bez. Piec w temp. 180°C przez 12 minut. Ostudzić.
Przełożyć dżemem wiśniowym, złożyć ciasteczka. Zanurzyć w cukrze drobnym tak, oby oblepił wierzch ciasteczek (można je uprzednio lekko zwilżyć wodą).
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się