Masło roztopić i lekko ostudzić. Przelać do misy, wsypać kakao i wymieszać ręcznie. Następnie dodać cukier, jajko i ekstrakt z wanilii. Wymieszać tylko chwilę i wsypać do masy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ponownie wszystko połączyć ze sobą.
Bardzo czekoladowe ciastka z mlekiem? To brzmi jak amerykański sen! Zasmakuj się w chrupkości ciasteczek i podziel się z najbliższymi.
Masło roztopić i lekko ostudzić. Przelać do misy, wsypać kakao i wymieszać ręcznie. Następnie dodać cukier, jajko i ekstrakt z wanilii. Wymieszać tylko chwilę i wsypać do masy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ponownie wszystko połączyć ze sobą.
Czekoladę posiekać drobno, 70 g dodać do ciasta i wmieszać ostrożnie za pomocą silikonowej łopatki, pozostałą część zostawić do posypania ciastek. Porcje ciastek nakładać łyżką do lodów w sporych odstępach od siebie, na blaszce z papierem do pieczenia. Posypać pozostałą czekoladą.
Piec ok. 10 min w nagrzanym piekarniku góra dół 180℃. Po upieczeniu odczekać kilka minut aż ostygną i odparują na blacie.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się