Blogerka poleca
Bezglutenowe torciki kokosowo-malinowe
Bezglutenowo nie znaczy nudno! Niestety coraz więcej osób cierpi na dolegliwości związane z nietolerancją glutenu, nie muszą one jednak rezygnować ze słodkich przyjemności, na które nie mogłyby sobie pozwolić odwiedzając cukiernię. Mimo że sama nie odczułam przykrych skutków obcowania z mąką pszenną, staram się by spędzała więcej czasu skryta w czeluściach szafki, eksperymentując w tym czasie ze zdrowszymi zamiennikami. Dzięki temu mogę podzielić się z pilnującymi diety znajomymi torcikami powstałymi z tęsknoty za owocowo-egzotycznym latem… maliny i kokos świetnie się dogadują, szczególnie gdy towarzyszy im tabliczka białej czekolady!
Czas przygotowania:
powyżej 45 minut
Stopień trudności:
Łatwe
Składniki
Składniki
- 15 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
- 100 g malin (świeżych lub mrożonych)
- 160 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
- 5 jajek w temperaturze pokojowej
- 50 g mąki kukurydzianej
- 75 g mąki ziemniaczanej
- 35 g kakao
- 100 g białej czekolady
- 50 g wiórków kokosowych
- 250 ml śmietanki kremówki 36%
Przygotowanie
1
krok

2
krok

3
krok

Składniki
Składniki
- 15 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
- 100 g malin (świeżych lub mrożonych)
- 160 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
- 5 jajek w temperaturze pokojowej
- 50 g mąki kukurydzianej
- 75 g mąki ziemniaczanej
- 35 g kakao
- 100 g białej czekolady
- 50 g wiórków kokosowych
- 250 ml śmietanki kremówki 36%
Smacznego !
Dżem brzoskwiniowy z wanilią
Corn dogi z sosem słodko-kwaśnym
Warstwowy torcik z rabarbarem
Ciasteczka miodowo-migdałowe z papają