Powrót do listy

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

Przyjęcie Mąka Czekolada Miód Na słodko Urodziny

Blogerka poleca

Bezglutenowe torciki kokosowo-malinowe

Bezglutenowo nie znaczy nudno! Niestety coraz więcej osób cierpi na dolegliwości związane z nietolerancją glutenu, nie muszą one jednak rezygnować ze słodkich przyjemności, na które nie mogłyby sobie pozwolić odwiedzając cukiernię. Mimo że sama nie odczułam przykrych skutków obcowania z mąką pszenną, staram się by spędzała więcej czasu skryta w czeluściach szafki, eksperymentując w tym czasie ze zdrowszymi zamiennikami. Dzięki temu mogę podzielić się z pilnującymi diety znajomymi torcikami powstałymi z tęsknoty za owocowo-egzotycznym latem… maliny i kokos świetnie się dogadują, szczególnie gdy towarzyszy im tabliczka białej czekolady!

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

Przyjęcie Mąka Czekolada Miód Na słodko Urodziny

Składniki

Składniki

  • 15 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
  • 100 g malin (świeżych lub mrożonych)
  • 160 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
  • 5 jajek w temperaturze pokojowej
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 35 g kakao
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 250 ml śmietanki kremówki 36%

Przygotowanie

1

krok

2

krok

3

krok

Składniki

Składniki

  • 15 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
  • 100 g malin (świeżych lub mrożonych)
  • 160 g cukru białego drobnego w opakowaniu z zakrętką Cukier Królewski
  • 5 jajek w temperaturze pokojowej
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 35 g kakao
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 250 ml śmietanki kremówki 36%

Smacznego !

Opublikowano 01.01.0001

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Dżem brzoskwiniowy z wanilią

Corn dogi z sosem słodko-kwaśnym

Warstwowy torcik z rabarbarem

Ciasteczka miodowo-migdałowe z papają